Rodić Davidson Architects
PreviousNext

Planning consent granted for listed Notting Hill town house

14.06.14

Rodic Davidson ArchitectsRodic Davidson ArchitectsRodic Davidson ArchitectsRodic Davidson ArchitectsRodic Davidson ArchitectsC:UserscermenaultAppDataLocalTempBGPlot_8928�832_PA_PROPOY:bdAr ltdbdAr MarketingWeb Marketing�1 Website – FINALNEWSC:UserscermenaultAppDataLocalTempBGPlot_8928�832_PA_PROPO2014_0614 – Bedford Gardens Drawing 07

Our detailed proposals are almost complete for the contemporary refurbishment of a beautiful listed town house in Notting Hill. We have secured planning and listed building consents for a new basement under the garden along with the contemporary refurbishment of the listed town house and its associated artist studio in RBKC. The client’s brief was to add value to their unmodernised home.  Our response is to sensitively restore the listed property and discretely integrate modern services with additional accommodation providing an open-plan living arrangement and new amenities.

The proposed swimming pool, cinema and games room are accommodated within a new basement under the rebuilt artist’s studio and new garden. The basement roof lights and a light well are carefully incorporated within a new landscape design thereby bringing ample of daylight and allowing natural ventilation at the basement level whilst preserving the intimacy of the secluded rear garden. The re-built artist studio opens up to the garden at rear and to the new kitchen at front creating a seamless flow of contemporary spaces that are flooded with day light and benefit from the uninterrupted views to the garden.

A new sedum roof to the rebuilt studio will create a sense of terraced garden when viewed from upper levels of the property where most bedrooms, studies, bathrooms and dressing areas are proposed.

Close

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more about cookies and your privacy here.